Biografie Hans Dekker

Op televisiegebied maakte Hans Dekker (1955) zijn debuut in 1984 met het succesvolle programma RUR, gepresenteerd door Jan Lenferink. De latenight talkshow was taboedoorbrekend en is gedurende totaal 12 jaren uitgezonden. Voordat hij zich op het medium tv stortte, was hij manager in de muziekindustrie.

Nog tijdens het succes van RUR, lanceerde Dekker de dagelijkse talkshow 'Catherine' met journaliste en presentatrice Catherine Keijl. Dat resulteerde in 1000 afleveringen, waarin de problemen van iedere dag met gewone mensen besproken werden en pittige discussies niet werden geschuwd.

Door internationale samenwerkingsverbanden met productiebedrijven als Universal (Los Angeles) en Granada/ITV (Londen) werden door de jaren heen tientallen internationale televisieformats succesvol geproduceerd voor zowel de Nederlandse als de Belgische markt.

In 2006 kwam TéVé Holland wederom met een kijkcijferhit: 'Op zoek naar het Zesde Zintuig', (KRO). Hierin nemen paragnosten het tegen elkaar op in een strijd om te bepalen wie het beste zesde zintuig heeft. In 2007 en 2008 kreeg het programma een vervolg bij RTL4, beter bekend als ' Het Zesde Zintuig' en 'Het Zesde Zintuig-Plaats Delict'. Voor Hans Dekker is het succes van 'Het Zesde Zintuig' onverwacht geweest. 'We hadden vooraf niet kunnen bedenken dat dit zo'n verregaande interesse los zou maken bij zo'n breed publiek.' aldus de producent. Ook over de grenzen scoort het programma onder de titel 'Psychic Challenge' bijzonder goed. Het wordt inmiddels in tientallen landen geproduceerd en staat onder directe begeleiding van Dekker en zijn team.

TéVé Media Group waar Hans Dekker als bestuurder en eigenaar de dagelijkse leiding heeft, bestaat uit TéVé Company (Brussel) en TéVé Holland, TéVé Partners en Holland Management (Hilversum).

Holland